Creierul uman - cel mai complex obiect din universul cunoscut
Un studiu flamboaiant-stiintific, punctat cu nestemate de umor British si cu relatari personale de o emotionanta sinceritate, un tur de forta printre capriciile creierului care o ia razna si de frica, si de placere, în încercarea sa de a se adapta.
Consumerism si cumpatare, rasfat si abtinere, trup si spirit, placere si abandon, abundenta si gratie si rafinament. Pe scurt, echilibru, respect de sine si fericire.
„Când depasim masura, cea mai mare placere devine cea mai mare neplacere!“ Seneca
„O gradina mica si câteva smochine, putina brânza si, alaturi, trei sau patru prieteni ... citeste mai departe
O opera de restaurare stiintifica, un demers alert si lucid de recuperare si reconstructie istorica pentru restabilirea unui echilibru atât de necesar în istoria Imperiului Bizantin.
Într-un studiu desavârsit, fiecare capitol este o perioada în sine, cu un sumar de dezbateri istoriografice redate în casete cu texte extrase din surse originale, ... citeste mai departe
Ravenna: Stiinta militara romana, cultura greaca si credinta crestina!
Trei secole si jumatate de glorie si o carte-album densa si plina de Teodosii, Teodore si Teodorici care te privesc din mozaicurile lor atât de stralucitoare, printre cupole aurite, din palate si gradini paradiziace, între razboaie si razbunari, victorii si ceremonii crestine, ... citeste mai departe
De ce vedem roșu, simțim albastru și preferăm verde?
Un compendiu caleidoscopic al celor unsprezece culori esențiale și explorarea secretelor lor, care au dat formă evoluției noastre ca specie, ne-au persuadat în politică și în cultură și ne-au permis să ne exprimăm sau să ne oprimăm libertățile personale.
O fermecătoare introducere în istoria culturală a culorilor, scrisă de o stea a istoriei artelor, și relația extraordinară a omenirii cu oceanul de nuanțe.
Voiaje după voiaje ce străbat toată lumea și toată istoria, care dezvăluie modul în care culorile au dat formă culturii și imaginației noastre, de la Epoca Bronzului ... citeste mai departe
Fiecare problema cu filozofia ei si cu filozoful ei! Douasprezece concepte, doisprezece filozofi, 1001 de probleme, toate numai ale tale, si rezolvarea lor inteligenta, rapida si plina de umor.
• Spinoza la Ikea sau dorinta si contrarietatile ei
• Aristotel si mahmureala sau sa crezi in Experienta
Ai parinti? Sigur ca ai, doar nu ai fost conceput de roboti. Si este posibil ca ei sa fie cei mai pisalogi oameni din lume? Daca da, cartea asta este pentru tine!
Poti sa-ti ridici ochii din telefon macar un minut?! • Esti dependent de internet! • Te porti de parca ... citeste mai departe
Constantinopol, capitala Bizantului sau Regina Cetatilor!
Mit si legenda, istorie si poveste, îngeri si sfinti, palate, biserici, gradini, împarati si împaratese, zarafi, diplomati clarvazatori si eunuci, uluire si invidie, comert, monede si taxe, fortificatii si apeducte, razboaie, uneltiri, victorii, înfrângeri si protectie divina.
Într-un cuvânt, Constantinopol. Orasul spiritului absolut, al miracolelor, ... citeste mai departe
„Când voi gasi o culoare mai întunecata decât negrul, o voi purta cu un zâmbet luminos.“ (Coco Chanel)
O explorare profunda, încântator ilustrata, a culorilor în operele de arta, în registrul lor simbolic, vizual, literar, poetic, istoric si stiintific. O conversatie plina de spirit si culoare.